Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Ακτινίδιο : Μη ξινίζεις,κάνει καλό!


Είναι πράσινο και νόστιμο,περικλείεται από χνούδι και έχει γλυκόξινη γεύση,κοινώς είναι το ακτινίδιο.

Σχετικά:

Ανήκει στην οικογένεια των Ακτινιδιοειδών και έχει καταγωγή από την Ασία,και συγκεκριμένα από την Κίνα.Είναι ξυλώδες θάμνος,έχει άνθη κόκκινου και λευκού χρώματος και ευδοκιμεί σε ζεστά κλίματα.

Ιστορικά στοιχεία:

Μεταφέρθηκε από την Κίνα στη Νέα Ζηλανδία από ιεραπόστολους το 1906.Σε αυτόν τον τόπο δόθηκε και το όνομα στο φρούτο ,το οποίο εμπνεύστηκαν από το πούλι ακτινίδιο.Επίσης είναι γνωστό και ως κινέζικο φραγκοστάφυλο.

Θρεπτική αξία:

Ξεπερνά όλα τα υπόλοιπα φρούτα στη βιταμίνη C,είναι πλούσιο σε κάλιο,ασβέστιο και μαγνήσιο,καθώς επίσης έχει υψηλή ποσότητα σε ιώδιο.

Ωφέλειες:

1. Ακτινίδιο και θυροειδής αδένας.Χάρη στην υψηλή ποσότητα ιωδίου,το ακτινίδιο έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για το θυρεοειδή αδένα.

2. Προστατεύει από άσθμα και διάφορες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.Αυτό συμβαίνει λόγω της βιταμίνης C,η οποία βρίσκεται σε αφθονία στο φρούτο.

3. Βελτιώνει την όραση και προστατεύει τα μάτια.Το ακτινίδιο περιέχει λουτεΐνη και ζεαξανθίνη.δύο αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κεντρικό μέρος του αμφιβληστροειδούς χιτώνα.

4. Απομακρύνει το κίνδυνο θρομβώσεων στο κυκλοφορικό σύστημα.

5. Διασφαλίζει τη σωστή και εύρυθμη λειτουργία του εντέρου.

6. Βοηθάει στην καταπολέμηση της ανδρικής στειρότητας.Η αργινίνη που περιέχει το φρούτο,βοηθά στην καλύτερη αιμάτωση της περιοχής των γεννητικών οργάνων.

7. Κάνει καλό στην επιδερμίδα. 

8. Βοηθάει στην καταπολέμηση καρδιαγγειακών παθήσεων.

9. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.Το κάλιο που περιέχει το ακτινίδιο,βοηθά στον καλύτερο έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης.

10. Προλαμβάνει τον καρκίνο του δέρματος.

11. Βοηθά στην εγκυμοσύνη.Χάρη στο φολικό οξύ που περιέχει,το οποίο είναι υπεύθυνο για την παραγωγή και διατήρηση των κυττάρων του σώματος.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου