Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Πανέμορφες και απομονωμένες παραλίες κοντά στην Αττική...


    Η Αθήνα δεν φημίζεται γενικότερα για τα γαλάζια και καθαρά νερά των θαλασσών της.Ίσα ίσα η κατάσταση έχει ξεφύγει σε παραλίες που έχουν πολύ εύκολη πρόσβαση από τον κόσμο μέσω των μέσων μαζικής μεταφοράς.Βέβαια,πάντα κάπου στο σκοτάδι υπάρχει κάτι,κάτι φωτεινό και υπέροχο.Το Favorito έκανε μία μίνι έρευνα ρωτώντας μόνιμους πολλών χρόνων κατοίκους της Αθήνας,για το ποιες είναι οι πιο όμορφες και καθαρές παραλίες στην Αττική.Όλοι αναφέρθηκαν σε παραλίες που είναι μακριά από το κέντρο της Αθήνας φυσικά.


  •         Κακιά θάλασσα (Κερατέα) : Απέχει από την Αθήνα 50 περίπου χιλιόμετρα.Δεν έχει είσοδο,αλλά είναι οργανωμένη με ομπρέλες,ξαπλώστρες,γήπεδα μπάσκετ και τένις.Μαζεύει κυρίως μικρής ηλικίας κόσμο αλλά και κατοίκους της γύρω περιοχής.Η παραλία έχει βότσαλο,ενώ η θάλασσα μέσα έχει άμμο.Είναι αρκετά καθαρή και φυσικά πολύ όμορφη.
                 

 
  •      Ψάθα (Αλεποχώρι) : Βρίσκεται 65 χιλιόμετρα δυτικά από την Αττική.Είναι 2 χιλιόμετρα έξω από το χωριό Ψάθα και περιβάλλεται από βουνά.Έχει βότσαλο και μέσα και έξω και είναι κατάλληλη για κάμπινγκ.Συχνάζουν οικογένειες και μεγάλες παρέες φίλων.Τα νερά της είναι πολύ καθαρά,η είσοδος ελεύθερη και γενικότερα συνδυάζει βουνό και θάλασσα.
     


  •     Λεγραινά (Λαύριο) :  Βρίσκεται στο 60ό χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου,μετά το Χάρακα.Είναι μία απομακρυσμένη παραλία,έχει άμμο μέσα και έξω από το νερό και δεν είναι οργανωμένη.Έχει πολύ καθαρά νερά και φυσικά διακρίνεται για την ησυχία της.
  
   

  •    Χάρακας (Λαύριο) : Βρίσκεται στο σημείο μεταξύ Λαυρίου και Κερατέας.Πιο συγκεκριμένα,μόλις δείτε την πινακίδα με την επιγραφή "Παραδοσιακός οικισμός Χάρακα" θα αφήσετε το αμάξι κάπου εκεί κοντά και προχωράτε λίγα μέτρα παρακάτω όπου θα βρείτε και την παραλία.Έχει άμμο μέσα και έξω και καταγάλανα νερά.
  
       


  •  Πούντα Ζέζα (Λαύριο) : Φημίζεται για τα ολοκάθαρά της νερά γι αυτό και έχει τιμηθεί με Blue Flag.Βρίσκεται πολύ κοντά στο Λαύριο και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές.Από τις καλύτερες παραλίες του Λαυρίου.




  • 55ο χλμ : Αυτή η παραλία δεν έχει όνομα.Οι μόνες πληροφορίες είναι ότι βρίσκεται στο 55ο χιλιόμετρο Αθηνών-Σουνίου,όπου και έχει μια πινακίδα.Εάν αφήσετε το αυτοκίνητο εκεί και προχωρήσετε προς τα κάτω θα δείτε κάτι μαγευτικό.

    •    ΚΑΠΕ (βιομηχανικό πάρκο,Λεγραινά) : Οδηγώντας προς τα Λεγραινά θα τη βρείτε στο δεξί σας χέρι το Βιομηχανικό πάρκο,που πλέον δεν έχει λόγο ύπαρξης.Εισέρχεστε στο πάρκο,και κατηφορίζετε στο χωματόδρομο.Κάπου εκεί αποχωρίζεστε το αμάξι και συνεχίζετε με τα πόδια,έως ότου βρεθείτε αντιμέτωποι με έναν πανέμορφο κολπίσκο.Καθαρά νερά,ηρεμία και ομορφιά.Βέβαια,για αυτούς που θέλουν περισσότερη απομόνωση και δεν αρέσκονται να φορούν μαγιό,στα αριστερά του κολπίσκου,κολυμπώντας κάτω από τα βράχια θα ανακαλύψετε το ιδανικό!
     



    • Και τέλος,το Eden beach : Μετά το Μαύρο Λιθάρι,στο αριστερό σας χέρι θα συναντήσετε το ξενοδοχείο Eden Beach.Στα δεξιά σας όμως θα βρείτε και την Εden beach παραλία.Επί 11 συναπτά έτη βραβεύεται με το Blue Flag,είναι πανέμορφη,δεν έχει είσοδο αλλά έχει ομπρέλες και ξαπλώστρες,καθώς και ναυαγοσώστη.







                  Μία βουτιά,μία ιστορία για κάθε παραλία.Όλες ξεχωριστές,όλες πανέμορφες!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου