Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

7+1 tips για απείθαρχα,σπαστά ή σγουρά μαλλιά : Anti-frizz method!



Όσο όμορφα είναι τα πλούσια σπαστά ή σγουρά μαλλιά,τόσο κόπο κάνουμε για να τα φέρουμε στον ίσιο δρόμο.Δίνουμε αγώνα για να τα πειθαρχήσουμε και να τα απαλλάξουμε από το εφιαλτικό φριζάρισμα.Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι και είναι αρκετοί!Ιδού μερικά tips για wild,wild hairs...



  1. Επιλέγουμε σαμπουάν για σπαστά μαλλιά,με συστατικά που ενυδατώνουν την τρίχα και καταπολεμούν το φριζάρισμα
  2. Εφαρμόζουμε μία φορά την εβδομάδα μία θρεπτική μάσκα μαλλιών για 15 λεπτά
  3. Στην καλύτερη περίπτωση αφήνουμε τα μαλλιά μας να στεγνώσουν φυσικά και για να αναδείξουμε τις μπούκλες μας,τις πιάνουμε σε μικρές τούφες και τις τυλίγουμε για λίγα δευτερόλεπτα γύρω από το δάχτυλό μας (ο συνδυασμός πιστολάκι-χτένα φουντώνει πολύ εύκολα τα σγουρά μαλλιά)
  4. Σε περίπτωση όμως που δεν προλαβαίνουμε και πρέπει να τα στεγνώσουμε πολύ γρήγορα,εφαρμόζουμε οπωσδήποτε ένα προϊόν προστασίας της τρίχας από την θερμότητα,χρησιμοποιούμε σεσουάρ με φυσούνα και αφού στεγνώσουν εντελώς,τονίζουμε τις μπούκλες με ένα ειδικό ψαλίδι
  5. Αν έχουμε λεπτή τρίχα,λουζόμαστε μέρα παρά μέρα ενώ αν έχουμε χοντρή τρίχα,λουζόμαστε 2-3 φορές την εβδομάδα.
  6. Για να αποφύγουμε το φριζάρισμα,λουζόμαστε αποβραδίς,ταμπονάρουμε τα μαλλιά μας και απλώνουμε σε όλο το μήκος της τρίχας μία κρέμα για φορμάρισμα.Έπειτα τα χτενίζουμε και τα πιάνουμε σφιχτά με λαστιχάκι σε ένα χαμηλό κότσο.Αφού ξυπνήσουμε,τα λύνουμε και περνάμε απλά τα δάχτυλά μας ανάμεσα,χωρίς να τα χτενίσουμε.Με αυτό το tip,θα έχουμε λεία μαλλιά στην κορυφή και κυματιστά στις άκρες.
  7. Χρησιμοποιούμε μετά το λούσιμο ένα conditioner για ενυδάτωση και το αφήνουμε να δράσει για 3 λεπτά.Ύστερα,τα ξεπλένουμε και αφού τα χτενίσουμε,τα ταμπονάρουμε με μία πετσέτα και απλώνουμε ξανά ένα leave-in conditioner από τη ρίζα έως τις άκρες.
  8. Τα κόβουμε στο ύψος των ώμων ή και λίγο πιο μακριά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου