Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014

Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό πορτοκάλι : Συνταγή της γιαγιάς


Σήμερα το μενού έχει για εσάς,το κλασικό και υπέροχο γλυκό πορτοκάλι,που εκτός των άλλων είναι πολύ εύκολο στην εκτέλεση αλλά εξίσου νόστιμο.Συγκεκριμένα,ανάμεσα σε όλες τις συνταγές που υπάρχουν,επιλέξαμε να σας φτιάξουμε μία συνταγή,την οποία μας την είχε δώσει μία πολύ γλυκιά κυρία.Ως γνωστόν,οι συνταγές της γιαγιάς έχουν κάτι μαγικό,κάτι μοναδικό και είναι οι καλύτερες,καθώς παραμένουν αναλλοίωτες σε παιδιά,εγγόνια και δισέγγονα.Η παρακάτω λοιπόν συνταγή,ανήκει στην γιαγιά Κατίνα,που σίγουρα θα ήταν πολύ χαρούμενη,εάν έβλεπε ότι ο δικός της τρόπος έγινε γνωστός ''σε όλον τον κόσμο'',όπως θα έλεγε.


Υλικά:

10 πορτοκάλια με τη φλούδα
2 κιλά περίπου ζάχαρη
2 βανίλιες


Εκτέλεση:

Ξύνουμε τα πορτοκάλια έως ότου φύγει εντελώς η φλούδα(κοινώς το πορτοκαλί χρώμα).Τα πλένουμε και τα βράζουμε ολόκληρα σε μία κατσαρόλα,μέχρι να κοχλάσουν.Έπειτα,τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για ένα βράδυ.Την επόμενη ημέρα,τα κόβουμε σε φέτες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό περίπου,τη ζάχαρη και τις βανίλιες.Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να βράσουν για μία ώρα,μέχρι να δέσει το γλυκό.


Καλή απόλαυση!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου