Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Οι 50 αποχρώσεις των blues : Το πρώτο εγχώριο Blues Festival είναι γεγονός

  Τα blues είναι παντός καιρού, όμως τα festivals είναι καλοκαιρινή υπόθεση!
    

      Έτσι λοιπόν φέτος το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθεί το 1ο εγχώριο Blues Festival στο Stage Volume 1 από τις 22 έως τις 24 Ιουλίου.
Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας ξεκινά ένα φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να χρωματίζει τα καλοκαίρια μας με μελωδίες που σου σκίζουν την ψυχή και παθιασμένα riffs, μέσα από τα τραγούδια και τις ιστορίες που θα μοιραστούν μαζί μας οι μοναχικοί bluesmen!
  Το μπλουζ είναι η μουσική της Αφρικής, προσαρμοσμένη στο μωσαϊκό των μουσικών παραδόσεων των λευκών αφεντικών στις φυτείες του Αμερικάνικου νότου. Ξεπήδησε αρχικά με το ένα πόδι μέσα από τα gospel και τα spirituals, μιας και η εκκλησία αποτέλεσε για αυτούς το πρώτο κύτταρο ελεύθερης έκφρασης και με το άλλο από τα συλλογικά τραγούδια της δουλειάς και τα μοναχικά hollers των βαμβακοφυτειών, για να αρχίσει να υλοποιείται σε αυτό που ονομάζεται country blues μετά τη λήξη του Αμερικανικού εμφύλιου πολέμου στα 1865.
  Τραγούδια που διηγούνται ιστορίες της καθημερινότητας των ανθρώπων του περιθωρίου που προσπαθούν να επιβιώσουν σε μια άδικη και μεροληπτική κοινωνία. Πέντε δεκαετίες αργότερα, καλλιτέχνες σαν τον Elvis Presley, τους Rolling Stones ή τους Led Zeppelin, αναφέρουν τα blues σαν τη βασική τους επιρροή, την ίδια στιγμή που o Muddy Waters, ο John Lee Hooker, ο B.B. King και δεκάδες άλλοι μαύροι καλλιτέχνες συνεχίζουν με τις κιθάρες τους το θεάρεστο μουσικό τους έργο.
  Τα blues έχουν διάρκεια και αντέχουν στο χρόνο. Βρίσκονται πάντα στο προσκήνιο, βάση στη διαμόρφωση και την εξέλιξη του ροκ, προσαρμόζοντας τα χαρακτηριστικά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα, διαφυλάσσοντας όμως τη μαγεία και τη δύναμη των στίχων τους.
  Οι απόγονοι τους, λοιπόν, θα μας συντροφεύσουν στη διάρκεια του 1ου Blues festival που διοργανώνεται στην Αθήνα και θα φιλοξενήσει πολλούς και σημαντικούς ξένους και Έλληνες bluesmen.


Συγκεκριμένα την Τρίτη 22 Ιουλίου στη σκηνή του Stage Volume 1 θα ανέβουν ο Tom Attah, John Crampton, oι Blue Matter και οι Daddy's Work Blues Band, ενώ την Τετάρτη 23 Ιουλίου ο Diz Watson, οι Blues Cargo μαζί με τους Limpin Express και τους Blues Therapy Band.Stage Volume 1
Αγ. Ελεούσης 3 & Κακουργιοδικείου,Μοναστηράκι
Τηλ. 210 3232 132


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Προπώληση:  Το εισιτήριο κάθε ημέρας κοστίζει 15€
Ταμείο: Το εισιτήριο κάθε ημέρας  θα κοστίζει 20€.
To εισιτήριο του τριημέρου θα κοστίζει 35 €

Σημεία προπώλησης:

Αθήνα
Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς),Τηλ.: 210 3608366

Reload Stores, Πανεπιστημίου 54, τηλ. 210‐3801464

Online Sales ή αγορές με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο:
www.ticketpro.gr | www.tickethouse.gr

Για την αγορά εισιτηρίων μέσω internet ή μέσω πιστωτικής κάρτας υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου


                                                                                                                                     didimusic.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου