Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014

Μους γιαούρτι με φράουλες :Κάνε μου λιγάκι μουυυυυ(ς)..


Μους στα γαλλικά σημαίνει αφρός.Αφρός από διάφορα υλικά,με εκρηκτική υφή και με μοναδική νοστιμιά.Η μους είναι ένα γλυκό,όπου είναι ενσωματωμένες φυσαλίδες αέρα,οι οποίες είναι η αιτία αυτής της ελαφριάς και αέρινης υφής.Ανάλογα βέβαια με την τεχνική της προετοιμασίας,η μους έχει και την ανάλογη υφή.Μπορεί να είναι και γλυκιά και αλμυρή,ανάλογα με τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν.Η σημερινή μους που θα φτιάξουμε,θα είναι φυσικά γλυκιά,πολύ εύκολη και πολύ λαχταριστή.Καλή απόλαυση..


Υλικά : 
  • 375 γρ. φράουλες
  • 75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 375 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 100 γρ. φράουλες(προαιρετικά)


Τρόπος παρασκευής : 

 Βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις χτυπάμε έως ότου γίνουνε πουρές.Έπειτα,ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και τον πουρέ φράουλας.Αμέσως μετά,ανακατεύουμε καλά με απαλές κινήσεις,και γεμίζουμε φορμάκια του κέικ ή ποτήρια με το μείγμα μας.Τελειώνοντας,τα τοποθετούμε στην κατάψυξη και τα αφήνουμε για 4 ώρες τουλάχιστον.Έαν θέλουμε βάζουμε στον πάτο των ποτηριών ή στον πάτο από τα φορμάκια,μερικές φράουλες.


Enjoy..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου