Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Βάζουμε τρικλοποδιές στην κυτταρίτιδα : 11 βήματα




  Η κυτταρίτιδα είναι μια πολύ συχνή τοπογραφική τροποποίηση κατά την οποία το δέρμα παίρνει μια όψη “φλούδας πορτοκαλιού” ή αλλιώς “εμφάνιση στρώματος.” Εννιά στις δέκα γυναίκες ηλικίας άνω των 20 ετών έχουν κυτταρίτιδα, η οποία σχηματίζεται από «στρώματα» λιπωδών κυττάρων και συνδετικού ιστού που συσσωρεύονται κάτω από το δέρμα (συνήθως των μηρών και των γλουτών).
Όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, η κυτταρίτιδα είναι ο φυσικός τρόπος αποθηκεύσεως λίπους στις μετεφηβικές γυναίκες, που εξασφαλίζει ότι θα υπάρχουν επαρκείς θερμίδες για τις μελλοντικές κυήσεις και τον θηλασμό.Οι άνδρες, αντιθέτως, δεν έχουν κυτταρίτιδα, εκτός εάν πάσχουν από ορμονικές διαταραχές (μειωμένη παραγωγή της ανδρικής ορμόνης του φύλου, της τεστοστερόνης, και αυξημένη παραγωγή της γυναικείας ορμόνης του φύλου, των οιστρογόνων). 


Let's do it : 



     1.  Αλλάξτε το διαιτολόγιό σας. Περιορίστε τους υδατάνθρακες και διπλασιάστε την πρωτεΐνη στα γεύματά σας.Για παράδειγμα,δύο βραστά αυγά για πρωινό αντί για τρεις φέτες με βούτυρο,θα σας κρατήσουν χορτάτους και θα ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σας.Επιπρόσθετα,κόψτε το αλκοόλ και τα αναψυκτικά,και αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα,το αλάτι,τη ζάχαρη,τις ζύμες και τα ψωμιά.
  •  Χυμός κατά της κυτταρίτιδας : Μύρτιλλα,κεράσια,πορτοκάλια,φράουλες και μάνγκο και τα χτυπάτε στο μπλέντερ. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτοχημικά και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας.
    2.  Κάνετε υδροθεραπεία στη μπανιέρα σας. Η βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος διεγείρει τον μεταβολισμό των λιπωδών κυττάρων. Για να αποκομίσετε αυτό το όφελος, ανοίξτε το ντους στην μεγαλύτερη ένταση και, κρατώντας το ''τηλέφωνο'' σε οριζόντια θέση αρχίστε να «κτυπάτε» με το νερό και με κυκλικές κινήσεις τα σημεία του σώματος με κυτταρίτιδα.
 
    3.    Γυμναστείτε. Εννοείται πως χρειάζεται!Αλλά δεν είναι ανάγκη να προσπαθήσουμε σε υπερβολικό βαθμό.Κάθε μέρα βάλτε στόχο να κάνετε ένα χαλαρό τρέξιμο για περίπου 20 λεπτά και 10 λεπτά κάποιες ασκήσεις με αλτήρες.

    4.    Κάντε απολέπιση. Χρησιμοποιείτε σκληρό σφουγγάρι στο μπάνιο και κάνετε απολέπιση.Μία καλή μάλαξη(ΟΧΙ επιθετική) στα προβληματικά σημεία,απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και βοηθά στην βελτίωση της εικόνας τους.Φτιάξτε μόνες σας ένα scrub : δύο κουταλιές καστανή ζάχαρη και μία κουταλιά αφρόλουτρο ή ακόμα καλύτερα ελαιόλαδο για έξτρα ενυδάτωση.

    5.   Να κάνετε διατάσεις (στρέτσινγκ). Οι διατάσεις των μυών διεγείρουν την ροή του αίματος, γεγονός το οποίο διευκολύνει την αποβολή των τοξινών που συμμετέχουν στην δημιουργία της κυτταρίτιδας. 
 
    6.  Σταματήστε ή έστω περιορίστε το κάπνισμα. Οι επιπτώσεις του καπνίσματος στα αιμοφόρα αγγεία είναι καλά τεκμηριωμένες και επειδή στους πιθανούς συμβάλλοντες παράγοντες για κυτταρίτιδα συμπεριλαμβάνεται η διαταραχή της κυκλοφορίας του αίματος, καλό είναι να βγάλετε το τσιγάρο από τη ζωή σας. Επιπλέον, το τσιγάρο γεμίζει τον οργανισμό με τοξίνες - και η «παγίδευση» των τοξινών επίσης πιστεύεται ότι συμβάλλει στην κυτταρίτιδα. 
 
   7.   Παραμείνετε ενυδατωμένες. Το νερό είναι ο πιο υγιεινός λιποδιαλύτης και σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή,είναι ο καλύτερος σύμμαχος στην απώλεια βάρους και στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας,αφού με τη διούρηση αποβάλλετε τοξίνες,οι οποίες είναι υπεύθυνες για την κατακράτηση που κάνει το δέρμα να δείχνει ''καπιτονέ''. 8 με 10 ποτήρια νερό ημερησίως επιβάλλονται!!!

   8.  Προσπαθήστε να διατηρήσετε το βάρος σας σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν είστε παχύσαρκη, αδυνατίστε σταδιακά διότι η παχυσαρκία επιδεινώνει την κυτταρίτιδα (χώρια το κακό που κάνει στην υγεία), το ίδιο και η απότομη αλλαγή του βάρους. 
 
   9.  Να μην φοράτε συνέχεια ψηλά τακούνια και να αποφεύγετε τα πολύ στενά και σκληρά παντελόνια, διότι εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος. 
 
  10.  Χρησιμοποιήστε σωστά τις κρέμες. Ο καλύτερος τρόπος για να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν κατά της κυτταρίτιδας είναι να το εφαρμόζετε σε όλο το πόδι, αρχίζοντας από τον αστράγαλο και κάνοντας δυνατές μαλάξεις. Με αυτό τον τρόπο, διεγείρεται η αποβολή των τοξινών και απορροφάται σωστά το προϊόν. Για να βεβαιωθείτε ότι αποδίδει, δοκιμάστε το πρώτα στο ένα πόδι για λίγους μήνες και, αν δείτε αποτελέσματα, δοκιμάστε το και σε άλλα σημεία του σώματος. Αν, όμως, δεν αποδίδει, θα πρέπει να δοκιμάσετε άλλο προϊόν ή να αποταθείτε σε έναν δερματολόγο γιατρό για να σας συστήσει κάποια άλλη θεραπεία. 
 
  11.  Περιορίστε τα λίπη. Ακόμα και στους αδύνατους ανθρώπους, μια διατροφή πλούσια σε λίπη μπορεί να αυξήσει το γενικό ποσοστό λίπους του σώματος και, συνεπώς, τις πιθανότητες αναπτύξεως κυτταρίτιδας. Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο περιορισμός των κεκορεσμένων λιπών (υπάρχουν σε αφθονία στο κόκκινο κρέας, στα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα, στα μπισκότα, στα γλυκίσματα, στις σοκολάτες και στα τηγανητά φαγητά).

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίες οι συμβουλές σας! Θέλω να τονίσω το λεμφικό μασάζ για αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Σε συνδιασμό με διατροφή πραγματικά μπορεί να κάνει θαύματα. Όσοι δεν έχετε δοκιμάσει συστείνω να κάνουν και θα με θυμηθείτε! Επισής υπάρχει και αυτή η εναλλακτική για λεμφικό μασάζ https://chryssalis.com/piroche/ Την έχει δοκιμάσει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή