Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Καλοκαιρινά μπαλκόνια part 1 : Το νησιώτικο στιλ

   Ο ήλιος πλέον μας ''φωνάζει'' ότι ήρθε το καλοκαίρι.Στην ατμόσφαιρα αιωρείται αυτή η αισθαντική μυρωδιά των ανθισμένων λουλουδιών ανάμεικτη με την αλμύρα της θάλασσας.Κάθε μία ηλιαχτίδα και ένα καλοκαιρινό μήνυμα.Η ζέστη βρίσκεται στα καλύτερά της αυτό το διάστημα,καθώς το δειλινό είναι πιο απολαυστικό από ποτέ.Το δροσερό αεράκι χτυπά στο πρόσωπο και μας ανατριχιάζει,μας μεταφέρει σε άλλη διάσταση.
  Μέσα στο άχαρο τοπίο της πόλης λοιπόν,και μην έχοντας την τύχη οι περισσότεροι να διαθέτουμε έναν κήπο,έστω μικρό,μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας μικρή Εδέμ.Μας αρκεί μόνο το μπαλκόνι,η βεράντα ή και η ταράτσα μας.Το Favorito σας προτείνει μερικές όμορφες και έξυπνες ιδέες για να διακοσμήσετε με στιλ και ομορφιά τον προσωπικό εξωτερικό σας χώρο.Από εκεί και πέρα,εσείς έχετε τη δυνατότητα να τα προσαρμόσετε αναλόγως στις διαστάσεις των χώρων σας.

  1. Το νησιώτικο
Το νησιώτικο σηματοδοτεί κάτι παραθαλάσσιο,κάτι μπλε και λευκό,κάτι κίτρινο όσον αφορά το χρώμα της καυτής άμμου.Με μικρές πινελιές μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα εκπληκτικό καλοκαιρινό σκηνικό,αρκεί να επιλέξουμε τον σωστό συνδυασμό των χρωμάτων και να μην ακολουθήσουμε το μονοπάτι της υπερβολής.
  • Ξεκινώντας από τον καναπέ : Οι παλέτες είναι το μυστικό.Προμηθευόμαστε μπόλικες παλέτες λοιπόν και δημιουργούμε έναν όμορφο καναπέ.Το κάτι παραπάνω θα αποτελέσει η ιδέα να προσθέσουμε ένα σεντόνι επάνω από τον καναπέ.Κάτι σαν τέντα δηλαδή που θα μας προστατεύει από τον ήλιο.Θα στηρίξουμε με δύο χοντρά κλαδιά,θα προσθέσουμε χοντρές μαξιλάρες και έξτρα μαξιλαράκια και είναι έτοιμο.Προτείνουμε τον συνδυασμό λευκή μαξιλάρα για το κάθισμα και μπλε μαξιλαράκια,ενώ για το σεντόνι ψηφίζουμε κίτρινο απαλό.
.
  •  Για το τραπέζι : Χρησιμοποιώντας ξανά παλέτες,τις βάφουμε σε λευκό χρώμα και κατασκευάστε μία μικρή κατασκευή που θα γίνει το τραπεζάκι μας.Δεν χρειάζεται να είναι μεγάλων διαστάσεων,γιατί πιθανότατα δεν θα το χρησιμοποιήσετε και ιδιαίτερα.Για να το ολοκληρώσετε προσθέστε ένα υφασμάτινο runner σε αποχρώσεις του πράσινου.

  •  Λουλούδια : Είναι δυνατόν να διακοσμήσεις ένα χώρο δίχως αυτά;Και βέβαια όχι.Αγοράστε φυτά που να ταιριάζουν με το γούστο σας.Μία έξυπνη επιλογή είναι να αγοράσετε γλάστρες με βασιλικό ή δυόσμο,διότι αυτές οι μυρωδιές δεν συγκρίνονται και θυμίζουν καθαρά Ελλάδα.Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε τις γλάστρες μέσα σε μεγάλες ψάθινες τσάντες για να ολοκληρώσετε το στιλ.
  • Δάπεδο : Ρίξε κομμάτια από ύφασμα στο έδαφος και ολοκλήρωσε το με μεγάλες αναπαυτικές μαξιλάρες.
  •  Τα παρελκόμενα : Μαζέψτε ότι καλοκαιρινό σας έρχεται στο μυαλό.Κοχύλια,αστερίες,βότσαλα,υφάσματα,σχοινιά και αρωματικά κεριά.
 Στο τραπεζάκι,σε μεγάλα βότσαλα τοποθετήστε αρωματικά κεριά και σκορπίστε αστερίες τριγύρω.
 Μπορείτε επίσης να φτιάξετε υφασμάτινα σουπλά ή να αγοράσετε σουπλά από μπαμπού και να τα προσθέσετε στο τραπεζάκι.

Σε μεγάλα γυάλινα βάζα,ρίξτε λίγη άμμο ή νερό,μερικά κοχύλια,ένα-δύο αστερίες και χρωματιστά αρωματικά κεριά.




Για να μην είναι άδειο το δάπεδο,μπορείτε να τοποθετήσετε μερικά λευκά ή μπλε φαναράκια τριγύρω.Μαζί με κεριά θα δημιουργήσουν μία άκρως χαλαρωτική ατμόσφαιρα.





Στον τοίχο,μπορείς να τοποθετήσεις καθρέφτες ντυμένους με καραβόσκοινο ή ακόμη να κατασκευάσεις επιγραφές από ξύλο,γράφοντας ότι καλοκαιρινό σου έρθει στο μυαλό.




   Με τη σειρά σας εσείς μπορείτε να τις ανασκευάσετε και να τις προσαρμόσετε,ώστε να δημιουργήσετε τον δικό σας προσωπικό χώρο,όπου θα μπορείτε να φάτε,να συζητήσετε με φίλους,ακόμη και να κοιμηθήτειτε.Είναι ο δικός σας χώρος και οφείλετε να του αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο για να τον διακοσμήσετε.Μην αντιγράψετε ιδέες που δεν ταιριάζουν με το γούστο σας.Σκοπός είναι το ευχαριστηθείτε εσείς αρχικά!Δώστε ζωή στα αντικείμενα γύρω σας και αφήστε τα να σας τραβήξουν κοντά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου