Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Δύο ελληνικά θερινά σινεμά στο top 10 της Ευρώπης




   Πριν από έναν χρόνο το CNN ανακήρυξε το θερινό κινηματογράφο «Σινέ Θησείο» στην πρώτη θέση της λίστας με τα καλύτερα θερινά σινεμά του κόσμου.
   Τώρα ήρθε η ώρα δύο άλλων ελληνικών θερινών να βρεθούν στη λίστα με τα δέκα καλύτερα της Ευρώπης αυτή τη φορά: ο λόγος για το Cine Paris στην Πλάκα και το Cine Kamari στη Σαντορίνη.
Τη λίστα δημοσίευσε η εφημερίδα The Guardian, προτείνοντας «ρομαντικές τοποθεσίες κάτω από τα άστρα» και λέγοντας ότι τα θερινά της Ευρώπης «ξυπνούν τη μαγεία της ασημένιας οθόνης»
.

  1. Sala Montjuic στη Βαρκελώνη.  Καλοκαιρινό φεστιβάλ με παλιές και νέες ταινίες στους κήπους του κάστρου Μοντζουίκ της Βαρκελώνης. 
  2. Cromarty cinema στη Σκωτία. Βρίσκεται κοντά στην ακτή. Οι ταινίες προβάλλονται στον τοπικό φάρο!
  3. Locarno on the lake στην Ελβετία .
    Οι προβολές γίνονται στην Piazza Grande με την ευκαιρία του φεστιβάλ κινηματογράφου της παραλίμνιας ελβετικής πόλης, με θέα τις χιονισμένες Άλπεις.
 
      4.  Cine Paris στην Πλάκα,Αθήνα.  Ατμοσφαιρικό περιβάλλον, στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας, και υπό τη σκιά της Ακρόπολης, ντόπιοι και τουρίστες μπορούν να απολαύσουν τις τελευταίες ταινίες με τη συνοδεία ..κρύας μπύρας.

    
     5. Cineteca Bologna στην Ιταλία. Η κεντρική οθόνη του φεστιβάλ (Ιούνιος/Ιούλιος) στήνεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, δίπλα στον καθεδρικό ναό. Φέτος, ίσως προβληθούν και οι αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.
       6. Moonlight Cinema Κανάριες νήσοι,Ισπανία.  Στην ακτή των πεπονοχώραφων (Meloneras) και σε αναπαυτικούς καναπέδες οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες στην αυθεντική τους γλώσσα και να παραγγείλουν πίτσα, κοκτέιλ ή παγωτό.
      7. Sotto le stelle, Βερόνα (Ιταλία). Ο υπαίθριος κινηματογράφος βρίσκεται σε μια αυλή ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Στο διάλειμμα παραγγέλνεις παγωτό και ακούς τους τριγύρω κατοίκους να «τα λένε» στην τοπική διάλεκτο.
      8. Cine Καμαρι στη Σαντορίνη.  Το ιδανικό σημείο στον πλανήτη για να παρακολουθήσεις μια ταινία. Μπορείς ακόμα και να πλαγιάσεις στις πολυτελείς ξαπλώστρες, και να απολαύσεις το κοκτέιλ σου καθώς τα αστέρια λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό.
       9.  Rathausplatz film festival, Βιέννη, Αυστρία. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει κινηματογραφημένες μουσικές παραστάσεις (όπερας, οπερέτας κλπ) με δωρεάν είσοδο και δυνατότητα δοκιμής φαγητών και ποτών από όλο τον κόσμο.
 10. La Villette στο Παρίσι.  Γαλλικές και ξένες ταινίες προβάλλονται στο μοδάτο σύγχρονο άλσος, στα βορειοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Διατίθεται εξοπλισμός για ανθρώπους με προβλήματα ακοής.

 Το «Cine Paris» στην Πλάκα και το «Cine Kamari» στη Σαντορίνη συγκαταλέγονται στους δέκα καλύτερους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian.  

   Για το «Cine Paris», το οποίο βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας, η Guardian αναφέρει: «ένα σινεμά - ταράτσα στην καρδιά της ιστορικής Πλάκας βρίσκεται στη σκιά της Ακρόπολης, κάτι το οποίο προσδίδει μία άλλη ατμόσφαιρα στην κάθε ταινία που προβάλλει. Στις ταινίες που προβάλλονται, συγκαταλέγονται από κινούμενα σχέδια μέχρι πρόσφατα αριστουργήματα, τα οποία πρέπει κανείς να παρακολουθήσει».
   Για το «Cine Kamari», που το συναντάμε στην 8η θέση της σχετικής λίστας, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του πλανήτη, για να δει κανείς μία ταινία. Μπορείς σχεδόν να ξαπλώσεις σε μία πολυτελή ξαπλώστρα, αναπνέοντας ένα μείγμα μεθυστικών αρωματικών βοτάνων και απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια του ελληνικού ουρανού.



                                                                                                                                 πηγή:imerisia.gr(guardian)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου